fotoresor fotoresa safariresor

Resmål

annelie-utter-safariresor13Vi tar ett begränsat antal gäster med på våra resor till de viltrikaste platserna i världen. När jag väljer resmål så tittar jag på tre saker: de ska vara naturnära, ge goda fotomöjligheter och ha bra förutsättningar för att driva ekoturism. Jag arrangerar resor med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i mitt arbete är att se efter lokalbefolkningens delaktighet och visa på fördelarna av att bevara de hotade djuren och de områden de lever i.


– Resorna gör jag ofta med Annelie Utter, som är professionell naturfotograf. Av henne lär jag mig mycket och får riktigt bra fotomöjligheter
Erik Hallgren, Finspång

 • Tack för en mycket lärorik och intressant kurs bildbehandling grundkurs lightroom. Det är helt underbart att vara på kurs hos Annelie och ha Tony som lärare. Jag rekommenderar det starkt
  Sofie Wrande Svensson, Huskvarna, Lightroom Grundkurs
 • Tack alla för en fantastisk fin helg. Vi övade på inställnigar och mycket annat. Jag hade ett magiskt rum, maten var magisk, platsen magisk och kom hem med så mycket inspiration.
  Eva Boberg, Fotokurs steg 1
 • Tänk vad mer ska man lära sig i livet..?  Med kort varsel kastar jag mig iväg på en fotokurs över helgen. Vi behöver någon på jobbet som kan hantera en kamera nämligen. Total nybörjare är jag och har tidigare helt förkastat min förmåga att fota över huvud taget. Men så intressant och spännande det var! Uppfylld av ny kunskap från knivskarpa experter, Tony Meyer och Annelie Utter, så känner jag att jag har fått ett helt nytt kreativt verktyg i min hand. Kameran  Skärpdjup, ljus, exponering, ISO, vit balans, fokus osv osv Jag fattar nu! Nu gäller det bara att öva. Tips! Testa nåt nytt, för wow vilken kick det är.
  Katarina Strand, Fotokurs Steg 1
 • Stort tack till Annelie, Tony och alla fotonördar, väldigt trevligt och inspirerande!
  Gert Holmér, Fotokurs Steg 2
 • Jag är så glad att min väninna och jag fann ditt lilla paradis, så mysigt guest house och kursen vi gick var kanon. Tony sätt att lära ut var enkelt att förstå o inspirerande :)
  Anneli, Steg 1
 • Väl hemma igen efter några händelserika veckor i Pantanal, Brasilien. Tack Annelie Utter och NaturResor för allt vi fått uppleva! Snorkla tillsammans med en anakonda. Smyga barfota efter mindre myrslok, smyga på stor myrslok i kohage, vissa hade kajmaner framför dörren till rummet, se djur/fåglar som vi inte visste fanns innan denna resa, uppe före solen för att få bästa fotoljuset.....Trevliga resekompisar. Ja det finns mycket vi har fått vara med om och det är därför vi tycker om att resa med dig. Tack Annelie Utter!
  Pia Hellqvist, Finspång
 • Fantastisk billedreise med Annelie Utter i Partille utenfor Göteborg! Hun presenterte foto av høyteste kvalitet, men en dertil underholdende fortellerkunst. Hun er proppfull av kunnskap etter dessenier med utflukter.
  Dag Martinsen, Besökare på Taras Hall
 • Det var en underbar resa och en fantastisk upplevelse! Annelie är superproffs och reser man med henne, vet man att man får det bästa av det bästa! Tack Annelie!
  Anita Ljungquist, Fotosafari Kenya 2015 & 2016
 • Mycket kan hända på tio dagar men aldrig trodde jag att jag skulle få vara med om så mycket som jag fick under resan i Kenya! Det bästa jag gjort, utan tvekan. Jag har fått minnen för livet.
  Filippa Ljungqvist, Fotosafari Kenya 2016
 • Vi vill bara tacka för en mycket bra resa. Vi är alla tre väldigt nöjda, denna resan är ett minne för livet.
  Simon, Anna och Britt
 • Intensiv och relevant, fullmatad kurs med superproffsig guidning av Tony Meyer. Annelie kompletterar med sitt kunnande och erfarenhet av naturfotografering, samt bidrar med sitt aldrig sinande glada sinne till att göra denna helg till en mycket positiv upplevelse. God mat, trevligt umgänge. Lämnade Tjuvkil med stort leende och fördjupad kunskap om min kameras funktioner och bildkomponerande. Har redan bokat steg 2 :-)
  Annika Åhsberg, Helsingborg | Fotokurs Steg 1
 • Kursen var mycket bra och gav mig en spark i baken för att börja fotografera igen efter ett uppehåll. Bytte även till Canon EOS7D mark II som var ett lyft.
  Gunnar Lie,  Floda | Fotokurs steg 1
 • Fotokurs på en helhelg med mat och logi = mycket bra koncept. Dessutom en fantastisk lärare. Har rekommenderat denna till flera. Längtar till steg 2
  Christina Johansson, Göteborg | Fotokurs steg 1
 • Spenderade en helt fantastisk fotohelg i en varm och avslappnande miljö där kunskap och trivsel stod högt i kurs. Lärde mig mycket och blev väldigt inspirerad av både Tony & Annelie som är två otroligt duktiga fotografer. Att sedan maten var bland det godaste jag ätit var ju bara ett stort plus!!
  Jenny Andersson, Göteborg | Fotokurs steg 1
 • Vill verkligen slå ett slag för denna fantastiska resa - det är livsförändrande att se en vild tiger i sin naturliga miljö. Glömmer aldrig de dova rytandena och tigerns oerhörda majestät! Åk med Annelie Utter - mycket personliga resor och fantastik närhet till naturen!  
  Gun Eld Sandström, Tigersafari i Indien 2016
 • Två dygn i en varm härlig atmosfär och god mat tillsammans med inte för många människor som delar ett intresse = ett vinnande koncept :) Tony och Annelie skapar förutsättningar för ett lustfyllt inspirerande lärande utifrån din egen utgångspunkt. Det kan inte bli bättre! Jag åkte ifrån kursen med en nyväckt passion :)
  Agneta Mentor, Borås | Fotokurs steg 1
 • Fantastiskt inspirerande, motiverande och personligt. Tack Annelie, Grete och Tony för en grym kurs och ett underbart värdskap!
  Anders Petrén, Göteborg | Fotokurs steg 1
 • Inte visste jag att Indien hade ett så fantastiskt djurliv. Efter att jag besökt södra delarna av Afrika några gånger och fått smak på safari hittade jag av en slump Annelies hemsida: "Safari i Indien", det lät spännande. Jag har nu gjort denna fantastiska resa, som innehåller så vacker natur och så många möten med vilda djur. I Kanha och Bandhavgarhs nationalparker blev det många tigermöten, ögonblick man aldrig glömmer.
  Vanja Kilehed, Tigersafari i Indien
 • – Resorna gör jag ofta med Annelie Utter, som är professionell naturfotograf. Av henne lär jag mig mycket och får riktigt bra fotomöjligheter
  Erik Hallgren, Finspång
 • Vill tacka dig Annelie för en fantastisk resa till Okavangodeltat och Kalahariöknen!Vilket otroligt engagemang från dig och så roligt vi hade! Din erfarenhet, ditt kunnande och dina kontakter där nere i Botswana bidrog till att resan och äventyret blev en oförglömlig upplevelse. Varmt TACK!  Ps. Mina varmaste rekommendationer! Blir förhoppningsvis fler resor...
  Thomas Johansson, Örebro
 • Just hemkommen från första Botswanaresan med Annelie - fantastisk resa!! Vi har verkligen upplevt massor! Annelies resor är proffsiga och personliga.
  Margareta Olsson Dahlgren, V. Frölunda
 • Jag har just kommit hem från resan till Pantanal med Annelie Utter. Fantastiska djurupplevelser! Vi såg betydligt fler jaguarer än vad jag förväntat mig. Mycket spännande att ge sig ut för möte med dessa mäktiga kattdjur. Det var också roligt att följa jätteuttrarna, när de fiskade. Myrslokarna var helt sagolika. Fågellivet enastående fint. Hyacintarorna och de röd-gröna arorna underbart vackra. En fantastiskt fin resa för alla djur- och fågelvänner. Och som vanligt blev vi mycket väl omhändertagna av Annelie och de lokala guiderna.
  Jan Lindahl
 • Tack Annelie och Tony för en lärorik kurs. Tony är Världens bästa lärare och Annelie är världens bästa värdinna!
  Sofie och Milo, Huskvarna, Lightroomkurs 2015
 • Fantastisk helg. Bra lärare, boende och kurskamrater. Lärt mig oerhört mycket. Rekommenderas.
  Ann-Sofi, Örebro, Lightroomkurs 2015
 • Fick en grundlig utbildning i digitalkamerans många möjligheter. Engagerad och duktig lärare var Tony och en fantastisk service och berättande med bildspel om sina resor levererade Annelie.
  Morgan Carlsson, Ytterby, Steg 1
 • Tack för en mycket bra kurs Fotokurs steg 1! Tony och Anneli gav mej motivation och inspiration att få veta mer. Fick även bra och konkreta tips av Tony. Så himla roligt!! Dessutom väldigt god mat o dryck! Jag kommer gärna åter.... CJ alias Lena Jonsson
  Lena Jonsson Trollhättan, Fotokurs Steg 1
 • Vill tacka Tony, Annelie och hennes tjejer samt det glada entusiastiska gänget som jag gick kursen tillsammans med för en fantastiskt inspirerande helg. Ser "bilder" överallt nu! Kort och intensivt - mycket att ta in på en helg, men Tony jobbade hårt för att vi skulle lära oss. Nu vill en ju gå flera kurser och lära sig ännu mera :)
  Birthe Karlsson, Kareby
 • Besökte Uganda med NaturResor 2013 , mötet med schimpanserna kommer jag alltid minnas med värme i mitt hjärta
  Anneli Isaksson, Stockholm
 • Vi har verkligen haft en riktig god helg med Tony som har haft en mycket bra kurs i LR...Jag har lärt mig så jätte mycket..Tack för detta Tony...Jag vill också tacka Anneli och Lillemor och Sofia och lisa för alla god mat och trevlig sällskap. Jag vill också tacka alla kurs kamrater för en trevlig helg...SA
  Anita Scheers Grimeton, Lightroomkurs
 • En mycket inspirerande kurs som ger motivation att våga fortsätta på egen hand att katalogisera och förbättra mina bilder.
  Lars Andersson, Lightroomkurs
 • Otroligt givande och inspirerande kurs! Jag förstår nu att Lightroom är så mycket mer än bara ett framkallningsverktyg. Jag kommer hädanefter att ha full kontroll över mina bilder, både när det gäller organisering och redigering!
  Jennie Wahll, Kållered, Lightroomkurs
 • Tack för en mycket lärorik kurs!! men som sagt det är som ett körkort!! nu får man lära sej att köra bättre :-)!!
  Monne, Göteborg, Lightroomkurs
 • Mycket bra kurs, fått en bättre förståelse för hur man kan använda Lightroom.
  Thomas Persson, Finnerödja, Lightroomkurs
 • Vi på Scandinavian Photo vill passa på att tacka dig för att du kom till oss och höll ett väldigt uppskattat föredrag.Vi vill också berätta att din utställning blivit mycket omtyckt och omtalad, vissa menar att det är den bästa vi har haft! Så från oss vill vi rikta ett stort tack till dig!
  Emma Berggren, Platschef Sc.Photo
 • Vill gärna tacka dig för en fantastisk resa.  Jag har fått uppleva en resa som har överträffat ALLA mina förväntningar. Det var värt vartenda öre. Om jag hade råd skulle jag vilja åka med er på alla era resor.
  Marianne Nilsson
 • Stort tack till alla!! Det var en mycket bra kurs!! Väl värd att rekommendera, liksom boende, mat och gästvänlighet
  Åsa
 • Jag är jättenöjd – det var på pricken vad jag sökte för att få nya impulser och komma in lite djupare i fotograferings inre väsen. Jag rekommenderar å det varmaste
  Stefan Brolin
 • Tack för ännu en fantastisk resa med många oförglömliga möten med djur och människor och miljöer !!
  Ulla Randén, Bohuslän
 • "Att resa med Annelie är så mycket mer än att bara ta sig från punkt A till punkt B. Hennes kunskap är ovärderlig."
  Erik Karlsson, Södertälje
 • Mycket trevlig och
 givande helg!
  Torbjörn Skoog
 • Tack Annelie Utter och NaturResor för en helt fantastisk, unik och oförglömlig resa!!!
  Linus Hjelm
 • Fina bilder o som ambassadör för djur, natur o människor gör du ett fantastiskt jobb!
  Kerstin Ivarsson, Tvååker
 • Jag vill tacka dig Annelie Utter, för en fantastisk resa till Pantanal . Jag längtar redan tillbaka !!!!
  Anneli Isaksson, Stockholm
 • Fantastiskt Annelie! Både upplevelsen att se och att vara så nära. Men också din insats för att bevara dem och deras miljö.
  Stefan Svensson
 • Schimpansmötet vi fick förra året med Annelie ligger fortfarande på näthinnan. Tack Annelie för en super resa
  Anneli Isaksson, Stockholm
 • Jag är super nöjd med kursen! Hälsningar Sarah
  Sarah, Steg 1
 • Tack för en lärorik helg med många skratt, god mat, härliga kurskamrater och tur med vädret
  Gunnel Elisasson
 • En fantastisk känsla att hälsa på dessa djur. Det var ett möte med ömsesidig respekt på ett anat sätt en jag mött andra djurarter absolut inget jag velat vara utan. Ta chansen den som kan och utnyttja även möjligheten till två besök hos Bergsgorillorna programmet är lagt så det är möjligt och det ökar upplevelsen.
  Mikael Roos, Lidingö
 • Sällsamma möten med de bedårande gorillorna - rekommenderas varmt. Tacksam för att jag fått lov att hälsa på en stund. Men även besöken hos schimpanserna och alla andra djur var helt fantastiska. Roligt har vi också
  Margareta Dahlgren
 • "Annelie är otroligt kunnig och engagerad. Det märks att hon gillar det hon håller på med"
  Kenneth Söderman, Stocksund
 • "Hon brinner för sin ekoturism och hon har verkligen koll på detta"
  Rose- Marie Norén, Sparreholm
 • "Jag gillar inte kyla. Det är min inställning till kalla klimat, och ändå bokade vi en resa till Svalbard, man kan undra varför. Men vilken lycka att vi gjorde detta, jag blev förälskad i denna natur och totalt kär i is. Otroligt vackert landskap, som man aldrig tröttnar på, och eftersom det är ljust dyngnet runt kan man när som helst gå ut på båtens däck och bara njuta. Som sällskap när man spanar efter isbjörn, sälar, valrossar har man alltid fåglarna som följer båten och tittar lika mycket på oss, som vi på dem. Att vi skulle få sån närkontakt med Isbjörn och valross var helt fantastiskt, vi tillbringade en timme med en Isbjörn som kalasade på en strandad Vikval i Magdalenabukta. När man sitter i solen och känner lukten och ljuden av 50 Valrosshannar som solar, sover och socialiserar sej ihop på stranden är också helt underbart. Tack för en fantastisk resa, jag frös inte en gång och dessutom blev jag varm i hjärtat av alla fantastiska intryck"
  Lotti Steenbuch-Kvisterud & Göran Kvisterud
 • Jag skall aldrig glömma mitt första tigermöte! Jag såg en proppmätt tigerhona ligga och dåsa i solen. Hon hade tre fjolårsungar omkring sig, två av dem låg och slappade, lika proppmätta de, den tredje rörde sig mellan dem. De var så vackra, så vackra. Tårarna flödade och jag var mycket lycklig. Min dröm hade gått i uppfyllelse, jag hade sett vild tiger! Sammanlagt såg jag tolv tigrar under denna fantastiska resa! En oförglömlig resa!  
  Kerstin Thuresson, Tigersafari i Indien
 • En gammal dröm går i uppfyllelse! Från det vi hörde Anneli berätta om Indien och Tigrarna på TUR-mässan och vi bestämde oss för att åka med blev det för var månad alltmer spännande - och det kan vi säga direkt att resan till fullo motsvarade våra förväntningar. Från det vi landade i Mumbai till det vi lämnade Deli på återresan var varenda minut en upplevelse. Alla de stora djuren, och de små förstås, hade vi räknat med men den övriga kompositionen av Indienvistelsen med smakprovet på de stora städerna Mumbai och Calkutta samt bilresorna på landsbygden med marknadsbesök mm och sedan tågresan gav en inramning och en helhetskänsla av det riktiga Indien. För alla som funderar....... Gör slag i saken och åk ! Ni kommer inte att ångra er.  
  Lilian & Klas, Tigersafari i Indien 2007
 • STORT TACK för en oförglömlig resa, hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle få så många och så nära möten med tiger, ögonblick som etsat sig fast på näthinnan, helt fantastiskt! Och tigrarna ger vekligen mersmak, jag undrar om man kan se sig mätt på tiger...nej jag tror inte det. Makalöst vackra djur! Kommer att ta ett tag att smälta alla intryck och upplevelser från resan.
  Karin, Tigersafari i Indien 2009
 • Hej Annelie. Först av allt vill Gunilla och jag tacka för en oförglömlig resa till Indien. Vi tyckte att allting fungerade utmärkt. Den första upplevelsen av tiger gående på vägen i Kanha var för oss en mycket stor upplevelse. Det kändes nästan overkligt omedelbart efteråt. Jag tycker nog även i övrigt att man såg mer djur än vad jag förväntat mig. Fåglar kom jag upp i över 200 arter totalt. Vi tycker om ert sätt att hantera eko-turismen och närkontakten med resmålen samt att ni sjävla deltar i resorna. Det ger känsla av äkthet och engagemang. Bästa hälsningar från mig och Gunilla och tack än en gång.
  Stefan Arvidsson, Tigersafari i Indien
 • Hej Annelie! Det jag verkligen vill säga är tack för en fantastisk resa! Det är svårt att finna ord för mig men ni gjorde resan och ni gjorde allt till det bästa. Att allt funkade och så mycket vi fick vara med om, även när vi hade lämnat er i Pench och fortsatte till Agra. Varje gång jag tittar på mina bilder är det som att återuppleva resan, så härligt! Tigersafari, Taj Mahal, bröllop, besök både hos familjerna och i skolan, tror man inte kan uppleva Indien på ett bättre sätt i 16 dagar som jag fick göra med er. Jag är så nöjd att jag åkte med! Så Tack för en underbar resa!
  Åsa Johansson, Tigersafari i Indien
 • Vi längtar tillbaka! Det var den häftigaste resa i alla kategorier jag gjort och då är jag rätt berest. Din resa hade det där lilla (stora) extra inte bara på upplevelsenivån, utan även kunskaper som ger så mycket mervärde. Detta får du gärna citera, för det är skillnaden med dig och andra arrangörer. Vi åker SÅÅÅ gärna med dig igen.Var rädd om dig!
  Marco & Margareta, Kenya Explorer 2005
 • Hej Annelie! Nu sitter jag och redigerar bilder hela kvällarna, jag drömmer om Kenya på nätterna, och på dagarna finns upplevelserna från resan med mej vad jag än gör. Det var en helt fantastisk resa!! Jag känner mej enormt priviligierad och känner en stor glädje över att ha fått uppleva allt detta! Jag kommer att bära med mig minnena länge, länge. Kom ihåg att om du känner dej nere någon gång, så får du höra vilka underbara resor du arrangerar! Stor kram från Therese
  Therese, Kenya Explorer 2006
 • Tack för en underbar Kenya-resa! Det var verkligen en upplevelse som blir ett minne för livet och har gett mersmak. Vi hade en underbar vecka på Lamu där vi blev väl omhändertagna av Omar.
  Agneta & Nicklas Koivisto, Kenya Explorer 2008
 • Hej Annelie. Först ett STORT tack för en helt fantastisk resa till Kenya. Allt var bra, t.o.m vädret som du inte rår över. Alla djur som vi fick möjlighet att se, valet av parker med olika inriktning som breddade vad vi fick se, det utmärkta boendet och den goda maten, de trevliga guiderna. Framför vårt tack till dem i Kenya när du har kontakt med dem.
  Anders & Gunilla, Kenya Explorer 2010
 • Jag måste börja med att säga att jag tycker att det var en helt otrolig resa, den var mycket mer än vad jag hade väntat mig!!! Som jag sa därnere, jag fick ju så mycket mer än gorillorna & det var ju egentligen bara dom jag åkte ner för att titta på. Allt det övriga var en rejäl bonus! Så jag är alltså JÄTTE-nöjd & tackar dig för en mysig resa, som jag nog aldrig glömmer!!!
  Lena Törnberg
 • Vi är fortfarande fyllda med alla intryck från resan och den ska hålla oss sysselsatta ännu ett bra tag medan vi redigerar våra filmsekvenser. Vi känner oss verkligen privilegierade att vi fick vara med på denna underbara resa. Hälsningar från Rudi och Kari
  Rudi och Kari
 • Annelie, tusen tack för två fantastiska veckor i Uganda och ditt engagemang och arrangemang. Resan var så fylld av upplevelser att jag känner mig helt uppfylld ännu trots återgången till det normala vardagslivet i ett vintervitt och kylslaget Stockholm. Min dröm att få se gorillorna i de dimhöljda bergen har nu uppfyllts. Jag hade sett framför mig att jag skulle stå och titta på dem på avstånd (ungefär som om jag skulle vara på ett zoo) men det blev som en lek "Följa gorillorna". Gorillorna tog några tuggor, kollade oss lite och så tultade de vidare och vi följde efter. Men när de svingade sig upp i träden då stod vi vackert nedanför och kollade så de inte ramlade ner på oss. Lycklig var jag också över att få se de trädklättrande lejonen. Sent ska jag glömma de tre sötnosarna som sussade i trädet. Och så var det alla andra fantastiska natur- och djurupplevelserna som fyllde de två veckorna till oförglömlighet; de har också fått en liten plats i mitt hjärta. Ja, hela Uganda har fått en plats i mitt hjärta. Landet är inte likt något annat - men säg mig vilket land som är det... Och till alla medresenärer, vill jag framföra ett stort tack för trevlig samvaro; det var trevligt att resa med er. Hoppas vi ses en annan gång - på någon annan resa... Ha en riktigt god fortsättning på 2013! Hälsningar Viveca Lindfors
  Viveca Lindfors
 • Uganda är ett fantastiskt vackert land lagom varmt för oss nordbor. Förutom alla djur, med några sällsynta specialiteter som vi var inställda på, så träffade vi glada och vänliga ugandier var vi än kom.
  Klas
 • Uganda är ett fantastiskt vackert land lagom varmt för oss nordbor. Förutom alla djur, med några sällsynta specialiteter som vi var inställda på, så träffade vi glada och vänliga ugandier var vi än kom.
  Klas och Lilian Eriksson

"Att resa med Annelie är så mycket mer än att bara ta sig från punkt A till punkt B. Hennes kunskap är ovärderlig."
Erik Karlsson, Södertälje

Intresseanmälan