fotoresor fotoresa safariresor
  • Annelies värld
    Tjuvtitt på kommande resor och inblick i Annelies äventyr
  • fotoresa chiles pumor

Annelies värld – En reseblogg av Annelie Utter

Film från ett av våra lodger på vår tigersafari

Lodgerna vi bor på är mycket trevliga och har alla bekvämligheter. Du har alltid egen toa och dusch, varmvatten och fläkt. Lodgerna ligger intill parkgränsen och djuren finns alldeles runt husknuten. De tre lodgerna Jamtara, Bandhavgarh och Kanha Jungle Lodge samarbetar med organisationen Tiger Trust för att skydda den bengaliska tigern och dess livsmiljö.

Exklusiv och mycket smakfullt inredd tältcamp med stort ekotänk, byggd för att smälta in i naturen och belägen helt nära Pench nationalpark. Varje rum har privat dusch och toa. Utsikten mot skogen ger en alldeles särskild djungelstämning.

Berättarröst: Annelie Utter

En liten hälsning från Patagonien, Chile.

Vår första dag i pumaland! Vi såg en puma hona med två ljuvliga små ungar! Det kunde inte ha börjat bättre! … nästa dag blev också en riktig puma dag. På förmiddagen såg vi ytterligare en puma hona med tre lite större ungar. Dessa ljuvliga pumor betraktade vi Både för och eftermiddag. Som researrangör känner jag mig superglad och sover gott … och vetskapen om att vi har hela 7 nätter här i pumaland gör mig också mycket glad.

pumaland

Tack Margareta för bilden på mor och barn som hon fotade första eftermiddagen här i pumaland! Margareta har fotat av sin display i kameran med mobilen!

Duktiga på att hitta pumor

pumaspårare

Tack Margareta Dahlgren för bilden. Här är jag tillsammans med två av mina fyra pumaspårare. Dessa två chilenskor Dania och Javiera är otroligt duktiga på att hitta pumor.

kungspingvinerna på eldslandet

I väntan på att min lilla ” Chile grupp ” ska anlända delar jag några bilder från i mars då jag och Anders Lindh besökte kungspingvinerna på Eldslandet. Hälsningar från Annelie redan på plats här i Chile.

Läs mer om vår resa till Chiles pumor

Hälsningar från Punta Arenas

Punta Arenas

Snart ska jag landa i Punta Arenas, och då är jag mer än 1000 mil från min lilla söta katt hemma i Sverige. Här ska jag leta efter större katter, nämligen pumor. Världens fjärde största katt. Jag ligger 24 timmar före min grupp som består av nio personer. Detta ska bli jättekul. Just nu sitter jag med näsan tryckt mot fönstret och beundrar Andernas vackra snöklädda toppar.

Punta Arenas

 

 

 

Enorma kondorer

Denna dag började med de vackra kungspingvinerna och avslutades med enorma kondorer som seglade över huvudet på oss på ett blåsigt vackert berg med en enorm utsikt. Bra dag!

 

Kondorer i Eldslandet

 

 

 

 

Vårt första dygn i Eldslandet

Vårt första dygn i Eldslandet bjöd på många super söta guanacas, rikt fågelliv och nära möten med en rävfamilj med nyfikna ungar. Vi korsade Magellans sund med båten Patagonia och höjdpunkten var en kväll med ett 80 – tal kungspingviner i vackert kvälls ljus. Nu är det morgon igen och vi ska nu återvända till de ståtliga kungspingvinerna.

fotoresa-chile

Punta Arenas

Nu har vi kommit fram till Punta Arenas i Chile och träffat vår lokala guide. Det ” klickade direkt”. han är född och uppväxt här i en fiskarfamilj och har försörjer sig som fiskare och naturguide. och han har storpassion för valar. Kunde inte vara bättre. Vi har mycket gemensamt! Efter en god middag på en genuin fiskerestaurang har vi sovit några timmar och snart börjar äventyret.

 

chile

Anderna

Anderna är vackra. På väg på rekresa till Chiles pumor

Anderna

Paris – Santiago de Chile

Paris – Santiago de Chile om en stund. 14.35 min Non Stop. Jag önskar en en godnatt där hemma. Hoppas att ni sover bättre än vad vi kommer att göra

 

resa-till-indien

I väntan på nya äventyr. Denna gången till Chiles pumor

På väg till Chile. Vi har 22 timmar effektiv flygtid har vi just räknat ut. Kanske hade det varit bättre att inget veta …….men vi är taggade!

Fotoresa-till-Chiles-pumor02

Tack Namibia – Nu väntar Okawangodeltat i Botswana

Ja, nu har jag lämnat Namibia öknen och ska i dag ta mig och mina nyanlända gäster till Okawangodeltat i Botswana. Det blir en totalt annorlunda miljö.

Namibia annelie-utter Foto Anneli-Isaksson

Sanddynorna i Namibia

Kul i jätte sanddynorna i Namibia. Anneli, Annelie och Suama.

Namibia Foto: Anneli Isaksson

Kalahari

Kalahari

Bushkvinnorna i Kalahariöknen tyckte att det var kul med min IPad.

Kalahari

Etosha National Park, Namibia

Så här avslutar vi vår fota-med-mobilen-vecka

etosha-national-park-namibiaetosha-national-park-namibia02etosha-national-park-namibiaetosha-national-park-namibia

From Wikipedia, the free encyclopedia

Etosha National Park is a national park in northwestern Namibia. The park was proclaimed a game reserve on March 22, 1907 in Ordinance 88 by the Governor of German South West Africa, Dr. Friedrich von Lindequist. It was designated as Wildschutzgebiet Nr. 2 which means Game Reserve Number 2, in numerical order after West Caprivi (Game Reserve No. 1) and preceding Namib Game Reserve (No. 3). In 1958, Game Reserve No. 2 became Etosha Game Park and was elevated to status of National Park in 1967 by an act of parliament of the Republic of South Africa which administered South-West Africa during that time.[1]

Etosha National Park spans an area of 22,270 square kilometres (8,600 sq mi) and gets its name from the large Etosha pan which is almost entirely within the park. The Etosha pan (4,760 square kilometres (1,840 sq mi)) covers 23% of the area of the total area of the Etosha National Park.[2] The park is home to hundreds of species of mammals, birds and reptiles, including several threatened and endangered species such as the black rhinoceros.

The park is located in the Kunene region and shares boundaries with the regions of Oshana, Oshikoto and Otjozondjupa.Foto: Anneli Isaksson

Skeleton Coast National Park

Sand och mera sand

Sand sand Skeleton-Coast-National-Park Skeleton-Coast-National-Park02 Skeleton-Coast-National-Park03

From Wikipedia, the free encyclopedia

Skeleton Coast National Park is a national park located in northwest Namibia, and has the most inaccessible shores, dotted with shipwrecks. The park was established in 1971 and has a size of 16,845 km2 (6,504 sq mi). The park is divided into a northern and southern section, the southern section is open to those with 4 wheel drive vehicles, they are allowed to go up (north) as far as the Ugab River Gate (where a sign with a skull and crossbones warns you to go no further).[2] The northern section can only be reached by a fly-in safari. The loose sand is a deathtrap to even the most powerful 4 wheel drivesFoto: Anneli Isaksson

Flygtur från Windhoek Airport, Namibia.

En liten flygtur på 1 timme , kändes som att att åka karusell , men det var fantastiskt vackert

Windhoek Airport, Namibia. Windhoek Airport, Namibia02 Windhoek Airport, Namibia03

Kulala Desert Lodge, Namibia

Nu har vi hamnat i öknen ca 45 grader .
Vi fryser inte 🙂

Kulala Desert Lodge

Att spåra noshörningar

Etosha National Park, Namibia.

Att spåra noshörningar. Vår ranger heter Herberth. Han har spårat noshörningar i 6 år. En trevlig kille. Han lär oss konsten att spåra noshörning.
Man ser efter spillning, ser var hannarna har skrapat med foten för att markera revir, följer noshörningens upptrampade stigar, ser på grenar som slipats kala och mjuka efter noshörningens framfart. Ser på träden som noshörningen har skrubbat sig emot  så att det har blivit djupa märken i barken … och , ja, rangern  kommunicerar med de rangers som följer noshörningarna 24 timmar om dygnet. Svårare än så är det inte för oss att hitta noshörningarna och redan efter en kort vandring ser vi en liten grupp på tre individer. Det är hona och två ungar. Jösses vad stora de är! Jag har sett noshörningar många gånger men så här till fots känns det annorlunda kan jag lova. Vi står bara ungefär 20 meter från dessa bjässar som först kikar lite på oss men sedan lugnt betar vidare. Snart blir är det dags för ett gyttjebad och noshörningarna ser ut att njuta när det vältrar sig i en lerpöl. Plötsligt kommer en ännu större noshörning vandrande i riktning mot lerpölen. Det är en hanne på dryga två tonn! Honan med de två ungarna är inte glad över hannens visit. Hon markerar detta och det blir ett litet bråk mellan dessa bjässar. Rangern tar oss i säkerhet bakom några träd. Det här är ett speciellt ögonblick i mitt liv. Den buffliga hannen tar över pölen och vältrar sig i leran. Han ser verkligen ut att njuta, men kort därpå reser han sig ur pölen börjar gå rakt mot oss, men återigen så ser rangern till att vi är i säkerhet bakom en ny dunge. Bjässen vandrar i väg och lugnet lägrar sig runt lerpölen, och honan med de två ungarna kan återgå till sitt bad. Jag tycker att i har haft en spände eftermiddag som jag sent kommer att glömma … Och jag hoppas att noshörningarna ska få möjlighet att fortsätta att leva här på vår jord … även om det ser mörkt ut för nu. Den hänsynslösa jakten på noshörningens horn fortsätter. Vet du att ett kilo noshörningshorn kostar i dag 65 000 USD!!! … på den svarta marknaden. Så fruktansvärt sorgligt!

Etosha National Park, Namibia.

rino02


Intresseanmälan