fotoresor fotoresa safariresor

Stora Kattresan – Indien

Inga aktuella avgångar. Se våran tigersafari >>>

Print Friendly, PDF & Email
 • Följ med och möt tre stora katter; asiatiskt lejon, bengalisk tiger och leopard! Även om fokus är på katterna kan vi uppleva fler spännande djur, såsom vildåsna, blackbuck och varg. Resan tar oss till flera av Indiens mest spännande Nationalparker.

  Kanha Nationalpark
  Den 2000 km² stora Kanha National Park är vild, full av mystik och hänförande vacker. Det räknas som flaggskeppet i Project tigers reservat och ingår i det sammanhängande skogsområde som hyser världens största vilda tigerpopulation på 85-95 djur. Skogen består av högväxta salträd och partier av bambu, och på de öppna slätterna kan djuren lätt observeras. Man fascineras oerhört av den vackra djungeln med alla vilda djur. Kanha är platsen som Rudyard Kipling beskrev i sin bok Djungelboken. Här lever bland annat cirka 100 tigrar, 40-50 leoparder, läppbjörn, asiatisk vildhund (dhole), schakal, varg (sällsynt), strimmig hyena, gaur (indisk vildbuffel), axishjort, sambarhjort, muntjakhjort, vildsvin, nilgaiantilop, fyrhornsantilop samt den för Kanha unika barashingahjorten. Dessutom finns ett mycket rikt fågelliv med nästan 200 arter.

  Nationalparken Little Rann of Kutch
  The Little Rann of Kutch har ett egendomligt stramt och torftigt landskap som till synes är ödemark med väldiga saltängar och mycket annat. Men denna syn är förrädisk eftersom The Rann är häpnadsväckande rik på ett fantastiskt djur- och naturliv. Speciellt under vintern, då bokstavligt talat miljoner av simfåglar såväl som tusentals flamingos, pelikaner, rovfåglar och många andra intressanta arter som är anpassade till torra miljöer finns. Vi kan även hitta ett fint urval av skvättor och lärkor. Dessutom är detta den enda plats där du kan se den sydliga underarten av Asiatic Wild Ass (vildåsna). Vi kommer att anstränga oss speciellt för att få möjlighet att se denna utrotningshotade art.

  Vissa fåglar och däggdjur som vi kan komma att träffa på är: stora antal av Lesser och Greater flamingos, Great white- och ibland även Dalmatian pelicans, Demoiselle och Common cranes, underbara Painted storks såväl som Woolly-necked storks, Black-necked storks, White storks, Black and Open-billed storks, Lesser Whistling-duck, Spot-billed och Comb ducks. The Rann är ett perfekt ställe för rovfåglar och de arter vi kan tänkas stöta på är till exempel Booted och Short-toed eagels, vulture, Merlin, red-necked Falcon, Chestnut-bellied och Spotted Sand Grouse. Vi kanske också kan se den skygga McQueen Bustard såväl som den mycket sällsynta Lesser Florican. Här lever även Pied Cuckoo, Blue-cheeked bee-eater, Sykes, Indian- och Savannah nightjars; Wrynecked, Plain, Crag och Dusky Crag martins, Blyths Reed, Booted, Orphan Desert, och Sulphur-bellied warblers, Rufus-tailed Scrub-robin, Blue Throat, Brown Rock-chat, den alltmer sällsynta Stolickzas Bush chat, Isabelline, Desert och Variable wheatears, Blue-headed Rock-thrush, Tawny och Long-billed pipits, Baya och Streaked weavers, Black-headed, Grey-necked och House buntings. Eventuella däggdjur vi kan se är: Nilgai, Chinkara, både Indian- och Röd räv; Striped Hyena, varg, Djungelkatt, Desert Cat, Indisk Hare och Desert Gerbil.

  Andra nationalparker vi besöker på denna resa:

  • Siana för leopard och möte med herdar som lever med sin boskap i samma område.
  • Velvadar National Park för blackbuck, varg, randig hyena med mera.
  • Gir National Park för asiatiska lejon, leopard, nilgai med mera.
 • Avresedag
  Avresa från Sverige, Arlanda och Landvetter.
  Ankomst till Delhi ca 23.30 lokal tid. NaturResors representant möter upp på flygplatsen för transfer till hotellet.

  Logi: The Uppal (5 stjärnigt hotell, 4 km från flygplatsen)

  Dag 1
  Transfer till flygplatsen, avresa från Delhi 10.25 och ankomst till Jodhpur ca 11.45.
  Efter lunch på en restaurang i Jodhpur fortsätter resan med buss/jeep till byn Siana som ligger ute i öknen. Middagen tillagas av egna kockar och äts under stjärnorna.

  Logi: Tented Camp (ni bor i öknen, i tält med riktiga sängar och eget badrum)

  Dag 2
  Dagen tillbringas med besök i Shephard Village och besök i lokala skolor.
  För den som önskar går det att boka in en tur för fågelskådning (ingår ej i resans pris.)
  Ni befinner er i hjärtat av Rajasthan och här bär människorna vackra och färgsprakande kläder, vilket inte minst för det spännande att fotografera.

  Logi: Tented Camp

  Dag 3
  Dagen börjar med kamelsafari i soluppgången. Från kamelen ser ni solen gå upp över öknen som färgar de vackra bergen röda. Långsamt och relativt bekvämt gungar ni fram på
  kamelrygggen under ca tre timmar. Det finns möjlighet att få se ökenkatt, ökenräv och nilgai (Indiens största antilop) mm. Ni kommer även att stanna för lunch i en by.
  Om någon EJ vill rida på kamel under turen finns det möjlighet att istället vandra eller åka jeep längs samma sträcka.
  Dagen avslutas med nattlig game drive och med hjälp av starka lampor försöker ni hitta de nattaktiva djuren som leopard, randig hyena, djungelkatt, civet, räv, varg och ugglor.

  Logi: Siana Garden Guesthouse (hemma hos vår värd Pradeep)

  Dag 4
  Efter frukost går resan vidare genom öknen och många byar mot Little Rann of Kutch Nationalpark. Ni kommer fram till lodgen sent på eftermiddagen.

  Logi: Rann Riders

  Rann Riders är en eco-friendly resort som ligger nära Arabiska havet. De använder lokala material för att återskapa känslan av en kutchby. Ni bor bekvämt och äter gott.

  Dag 5
  En heldag i Nationalparken Little Rann of Kutch.
  Parken är en saltöken där man skördar salt. I denna karga miljö finns ett häpnadsväckande djurliv, särskilt vintertid, med tusentals simfåglar, flamingos, pelikaner och rovfåglar.
  Exempel på sällsynta fågelarter är Macqueen’s Bustard och Greater Hoopoe Lark. Här kan ni också se ökenräv och bengalisk räv mm.
  Det är också den enda platsen att se den utrotningshotade sydliga asiatic wild ass (vildåsna).

  Logi: Rann Riders
  Rann Riders är en eco-friendly resort som använder lokala material för att återskapa känslan av en kutchby.

  Dag 6
  Efter frukost åker ni vidare till Velavadar Nationalpark.
  På eftermiddagen åker ni på gamedrive. I parken finns blackbuck som går att se i stora hjordar. Blackbucken är en elegant och mycket snabb antilop.
  Här finns även varg, nilgai, räv, schakal, djungelkatt, vildsvin, hare och ett rikt fågelliv. Inom parken finns en av världens största övernattningsplatser för hökar.

  Logi: Blackbuck Lodge

  Dag 7
  Efter en sen frukost fortsätter ni resan vidare till Gir Nationalpark.
  Inom parken växer i huvudsak teakskog och grässlätter och här sträcker sig floder och det finns flera vattenreservoarer.

  Logi: Lion Safari Camp (lyxig tältcamp med utsikt över Hirana River)

  Dag 8
  Heldag i Gir Nationalpark.
  Gir är enda platsen i världen för att se asiatiska lejon och det finns endast ca 400 individer kvar. Nationalparken är även huvudhabitat för chousingha (världens enda fyrhornade
  antilop) och chinkara (Indisk gasell). Här finns också en god population av leopard, sambar, chital (Axis hjort), nilgai (blue bull antiolope) och vildsvin.

  Logi: Lion Safari Camp (lyxig tältcamp med utsikt över Hirana River)

  Dag 9
  Heldag i Gir National Park.
  I Nationalparken finns ett rikt fågelliv att uppleva. Några av det många fåglar ni kan se är; Black-hooded oriole, Marshall’s- och Common iora, Asian Paradise -,Tickle’s Blue-, Red-
  throated-, Verditer-, Asian brown- och Ashy flycatcher, Rufus-fronted-, Plain jungle- och Graceful prinias, Zitting cisticola, Clamorous reed-, Greenish, Hume’s warbler, Orphan- och
  Blyth’s reed warbler.

  Logi: Lion Safari Camp (en lyxig tältcamp med utsikt över Hirana River)

  Dag 10
  Efter frukost fortsätter resan till Diu för att ta flyget till Mumbai. Väl framme checkar ni in på hotell Orchid.

  Logi: Hotel Orchid (5-stjärnig eco-friendly hotell i närheten av inrikesflygplatsen).

  Dag 11
  Tidig avresa till flygplatsen för att ta flyget till Raipur. Därifrån åker ni i lugnt tempo till Kanha National Park.
  Den vidsträckta nationalparken, ca 2000 m², har inte enbart uppkommit för att skydda tigern utan även för att bevara barasinghan.
  Det är en mycket naturskön park där de många vattendragen bl a kantas av bambu.

  Logi: The Baagh Resort

  En smakfullt inredd lodge med egen odling av ekologiska grönsaker och solenergi som en energikälla.
  De driver ett trädplanteringsprojekt runt området som lockar till sig fåglar och djur, t ex djungelkatten.

  Dag 12
  Heldag i Kanha Nationalpark.
  Kanha National Park är hemvist för barasinghan, sambar, chital, vildsvin, tiger, leopard och vildhund mm. På den stora platån Chota Nagpur erbjuder Kanha salträd och teakskog.

  Logi: The Baagh Resort

  Dag 13
  Heldag i Kanha National Park.
  Kanha Nationalpark är en av världens bästa platser för att se den jättelika indiska gauren. Game drives körs här i öppna fyrhjulsdrivna jeepar.

  Logi: The Baagh Resort

  Dag 14
  Gamedrive på morgonen i Kanha National Park.
  Sedan fortsätter resan med bil till Jabalpur för vidare tågresa till Delhi. Ni har med er lunch och middag som äts under resan.

  Logi: Tåget

  Dag 15
  Tåget ankommer till Delhi ca 09.05, transfer till hotellet.
  På eftermiddagen blir det en stadsrundtur i Delhi. Resan avslutas med en avskedsmiddag ihop och kl 22.00 beger ni er till flygplatsen.

  Logi: The Uppal

  Hemresedag
  Avresa från Delhi 01.30.
  Ankomst till Sverige på morgonen.

  • Tryck på plustecknet för att se mer information

  • Priser

   • Denna resa har förnärvarande ingen avgång men du kan lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig om vi öppnar upp för bokningar.
   • 40 500 kr/pers

  • Detta ingår

   • Annelie Utter är med och guidar på svenska
   • Boende i delat rum (enkelrum kan bokas mot tillägg)
   • Alla måltider, transporter och aktiviteter enligt programmet
   • Engelsktalande guidning
   • Inträde till alla parker
   • Kameraavgift för en kamera/person
   • En däggdjursbok och en fågelbok som du får på plats
   • Dricksvatten under transportdagarna


  • Detta ingår inte

   • Flyg Sverige – Dehli T&R
   • Reseförsäkring, avbeställningsskydd och visum
   • Alla utgifter av personlig karaktär så som dricks (motsvarande ca 70 kr/person och dag) dryck och tvätt
   • Extra kameraavgift om du har fler än en kamera och/eller en filmkamera med in i parken
   • Tillval av aktiviteter utanför programmet

  • Packlista

   December till februari är vinter i Indien och även om dagarna är varma och behagliga kan morgonen vara förvånansvärt kall med temperaturer ned mot bara ett par plusgrader.

   • En vindjacka samt en fleectröja, mössa/buff/ keps/hatt.
   • En ytterligare varm tröja på kvällen när du äter middag, då tröjan du har i jeepen kan bli jättedammig.
   • Eventuellt vantar med avklippta fingrar. Bra när du ska fota!
   • 2 par långbyxor samt 1 långärmad skjorta.
   • Liten dagryggsäck
   • 1 par joggingskor/kängor.
   • Väckarklocka. Vi går upp tidigt när vi ska på safari.
   • Myggmedel och solskydd med hög faktor samt solglasögon.
   • Ficklampa, bäst är en pannlampa. Tag med extra batteri.
   • En BRA kikare per person. Allt blir så mycket roligare då.
   • Kamera med extra batteri, laddare, adapter och MÅNGA minneskort. Du behöver också något att skydda din kamera med, t ex en stor packpåse att ha kameran i under safarin. Det går jättebra att fota från bilarna men de är helt öppna och din utrustning kommer att bli dammig. En beanbag är ett bra alternativ till stativ (en påse med dragkedja som du fyller med te x bönor som ger din kamera ett bra stöd).
   • Packa i en eller två mjuka bagar eller ramlös ryggsäck som är lätt att stuva. Vi ska ej bära vår packning.
   • Fågelboken och däggdjursboken får ni vid ankomst till Indien.


  • Pengar

   Tag med US dollar kontant. I Indien heter valutan rupie. Vi växlar när vi anländer till Indien. Även US dollar fungerar i Indien. På lodgerna tar man inte kreditkort. Åker du tilsammans med Annelies grupp är både kameraavgift för en kamera samt vatten inkluderat i priset. Du betalar endast för tvätt och annan dryck än vatten. Om du har mer än en kamera och/eller en filmkamera med in i parkerna betalar du extra för det.

   På lodgerna finns det tvättservice som kostar ca 5 kr/plagg vilket är ca 25 Rupie.

   Dryck på lodgerna kostar motsvarande ca 30 kr för en öl. Det betalas i rupies eller US dollar.

  • Visum

   Nedan följer information om hur man ansöker om turistvisum till Indien.

   Kostnad:

   Se aktuell visumavgift, serviceavgift och eventuell postavgift på www.in.ckg.se

   Hur ansöker man om visum till Indien?

   Det går att ansöka om visum till Indien via post eller genom att besöka IVAC (Indian Visa Application Centre) i Stockholm.

   Dokument som behövs för ansökan:

   • Dokument som behövs för ansökan:
   • Pass i original (måste vara giltigt minst sex månader efter hemresan). Passet måste ha minst två lediga sidor, helst fler.
   • Kopia på passet.
   • Kopia på biljetter till och från Indien.
   • 1 passfotografi i färg mot ljus bakgrund.
   • Ifylld, underskriven och utskriven ansökan (fylls i direkt på hemsidan www.in.ckg.se

    OBS! Måste fyllas i direkt på datorn, handskrivet godkänns ej.

   • Kopia på underskriven serviceöverenskommelse (skrivs ut från www.in.ckgs.se)
   • Kopia på kvitto på betald ansökningsavgift.
   • Om ansökan sker via post kostar detta 90 SEK extra för att passet skall kunna skickas tillbaka med säker post (150 SEK om passet måste skickas tillbaka med expresspost). Summan skall betalas in tillsammans med övriga avgifter.

   Handläggningstiden är ungefär fem arbetsdagar vid besök och 10 arbetsdagar vid posthantering. Observera att helgdagar utöver svenska helgdagar förekommer.

   Indiens ambassad: http://www.indianembassy.se/

   Indiska visumcentralen:

   (Det är hit du skickar eller besöker för att göra en visumansökan.)

   Indian Visa Application Centre (IVAC)

   Cox and Kings Global Services Sweden AB

   David Bagares Gata 26 B,

   111 38 Stockholm

   Telefonnummer: 020-434 434

   E-post: indiavisa.sweden@ckgs.com

   Hemsida: www.in.ckgs.se

   Bankgiro: 108 – 8509

  • Övrig information

   • Transporterna i Indien kommer att ske med bil, tåg och inrikesflyg samt elefant.
   • Bilresorna kan vara långa och tröttande på dåliga och dammiga indiska vägar vilket bör tas med i beräkningarna.
   • Strömstyrka; 220 volt. Ta med en multiadapter. Det går bra att ladda i rummen men vi har inte ström dygnet runt.

    För mer information om ström (uttag, volt mm) till resemålet, klicka här.

   • Du behöver visum för att komma in i landet, se nedan för mer information
   • Kontrollera också att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter avfärden.
   • OBS! Tänk på att visumet gäller 6 månader efter expedieringsdatum (behandlingsdatum).
   • Man bör ta vissa vaccinationer vilket man bäst kollar med sin doktor eller vaccinations- centralen. Som reseapotek rekommenderas Resorb vätskeersättning i tablettform, Imodium, plåster och smärstillande tabletter. Själv tycker jag, Annelie, att samarin, nässpray och ögonbad är oumbärligt. Information om vaccinationskliniker, vaccinationer och infektionssjukdomar.
   • Var och en ansvarar för att ha en bra reseförsäkring. Ta med servicekortet.
   • Ta med pass med visum samt biljetter. GÖR EN KOPIA PÅ SAMTLIGA AV DESSA TRE DOKUMENT och förvara ej detta tilsammans med orginalhandlingarna. Tex byt med någon annan i gruppen.
   • Dricks är ca 10 USD/person och dag. Annelie kan hjälpa dej med fördelningen av dricksen.

  • Vaccinationer

  • Säkerhet

  • Ström

 • Först till kvarn gäller. Intresseanmälan är EJ bindande.

  Vilket årtal vill du besöka resmålet? Sträcker sig resan över årskiftet väljer du de årtalet då resan avgår.

  Välj ett resmål du är intresserad av

  Kontaktuppgifter till medresenär 1
  Kontaktuppgifter till medresenär 2
  Övrig information

  Exempel: Google, Facebook, Mässa, Annons osv. Om du Googlade, uppge gärna vilken sökfras du använde.

  Var god vänta...
 • Personuppgifter

  Reseuppgifter

  Vill du vi skall hjälpa dig att boka flygbiljett?

  Vänligen ange adresser där fakturan skall skickas.

  Passuppgifter

  Vänligen ange samtliga namn, exakt som det står i passet!

  Fullständiga namn på din far.

  Bläddra

  Maximal storlek 10MB

  Läs 'Allmänna resevillkoren'
  Var god vänta...

Lämna din intresseanmälan

Vi tar ett begränat antal gäster så gör din intresseanmälan idag för att garantera din plats.

Kunderna har ordet

 • Vill verkligen slå ett slag för denna fantastiska resa - det är livsförändrande att se en vild tiger i sin naturliga miljö. Glömmer aldrig de dova rytandena och tigerns oerhörda majestät! Åk med Annelie Utter - mycket personliga resor och fantastik närhet till naturen!  
  Gun Eld Sandström, Tigersafari i Indien 2016
 • Inte visste jag att Indien hade ett så fantastiskt djurliv. Efter att jag besökt södra delarna av Afrika några gånger och fått smak på safari hittade jag av en slump Annelies hemsida: "Safari i Indien", det lät spännande. Jag har nu gjort denna fantastiska resa, som innehåller så vacker natur och så många möten med vilda djur. I Kanha och Bandhavgarhs nationalparker blev det många tigermöten, ögonblick man aldrig glömmer.
  Vanja Kilehed, Tigersafari i Indien
 • Jag skall aldrig glömma mitt första tigermöte! Jag såg en proppmätt tigerhona ligga och dåsa i solen. Hon hade tre fjolårsungar omkring sig, två av dem låg och slappade, lika proppmätta de, den tredje rörde sig mellan dem. De var så vackra, så vackra. Tårarna flödade och jag var mycket lycklig. Min dröm hade gått i uppfyllelse, jag hade sett vild tiger! Sammanlagt såg jag tolv tigrar under denna fantastiska resa! En oförglömlig resa!  
  Kerstin Thuresson, Tigersafari i Indien
 • En gammal dröm går i uppfyllelse! Från det vi hörde Anneli berätta om Indien och Tigrarna på TUR-mässan och vi bestämde oss för att åka med blev det för var månad alltmer spännande - och det kan vi säga direkt att resan till fullo motsvarade våra förväntningar. Från det vi landade i Mumbai till det vi lämnade Deli på återresan var varenda minut en upplevelse. Alla de stora djuren, och de små förstås, hade vi räknat med men den övriga kompositionen av Indienvistelsen med smakprovet på de stora städerna Mumbai och Calkutta samt bilresorna på landsbygden med marknadsbesök mm och sedan tågresan gav en inramning och en helhetskänsla av det riktiga Indien. För alla som funderar....... Gör slag i saken och åk ! Ni kommer inte att ångra er.  
  Lilian & Klas, Tigersafari i Indien 2007
 • STORT TACK för en oförglömlig resa, hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle få så många och så nära möten med tiger, ögonblick som etsat sig fast på näthinnan, helt fantastiskt! Och tigrarna ger vekligen mersmak, jag undrar om man kan se sig mätt på tiger...nej jag tror inte det. Makalöst vackra djur! Kommer att ta ett tag att smälta alla intryck och upplevelser från resan.
  Karin, Tigersafari i Indien 2009
 • Hej Annelie. Först av allt vill Gunilla och jag tacka för en oförglömlig resa till Indien. Vi tyckte att allting fungerade utmärkt. Den första upplevelsen av tiger gående på vägen i Kanha var för oss en mycket stor upplevelse. Det kändes nästan overkligt omedelbart efteråt. Jag tycker nog även i övrigt att man såg mer djur än vad jag förväntat mig. Fåglar kom jag upp i över 200 arter totalt. Vi tycker om ert sätt att hantera eko-turismen och närkontakten med resmålen samt att ni sjävla deltar i resorna. Det ger känsla av äkthet och engagemang. Bästa hälsningar från mig och Gunilla och tack än en gång.
  Stefan Arvidsson, Tigersafari i Indien
 • Hej Annelie! Det jag verkligen vill säga är tack för en fantastisk resa! Det är svårt att finna ord för mig men ni gjorde resan och ni gjorde allt till det bästa. Att allt funkade och så mycket vi fick vara med om, även när vi hade lämnat er i Pench och fortsatte till Agra. Varje gång jag tittar på mina bilder är det som att återuppleva resan, så härligt! Tigersafari, Taj Mahal, bröllop, besök både hos familjerna och i skolan, tror man inte kan uppleva Indien på ett bättre sätt i 16 dagar som jag fick göra med er. Jag är så nöjd att jag åkte med! Så Tack för en underbar resa!
  Åsa Johansson, Tigersafari i Indien

Karta


Andra tittade också på dessa resmål


Translate »
Intresseanmälan