fotoresor fotoresa safariresor

Annelie Utter

annelie-utter-safariresor09Hej, jag heter Annelie Utter och jag driver resebyrån NaturResor Annelie Utter. 1995 sa jag upp mig från en fast anställning inom kommunen för att starta en egen späckhuggarsafari på Lofoten, med fokus på ekoturism. Idag arrangerar jag äventyrliga fotoresor med tyngdpunkt på djur, natur och foto till Kenya, Uganda, Indien och mycket mer. De stora kattdjuren ligger mig varmt om hjärtat och du kan uppleva tiger tillsammans med mig i Indien eller jaguarer i Brasilien. Till Kenya har jag tagit med resenärer sedan runt tjugo år. Jag har på mina resor alltid haft med mig kameran, och bilderna ni ser här på hemsidan kan ni också köpa i mitt fotogalleri. Med mina bilder vill jag spegla djurets personlighet och dess livsöde.  Jag vill skapa en kontakt mellan betraktaren och motivet och en igenkänning mellan människovärlden och djurvärlden. Min förhoppning är att bilderna kan vara en källa till de engagemang som kommer krävas för att bevara dessa djur och belysa den akuta situation som de utrotningshotade djuren lever i.

R

esearrangören

Safari botswanaAnnelie Utter är en pionjär inom ekoturism i Sverige, och idag leder hon resor runt om i världen. Hon är en väl ansedd researrangör, expeditionsledare och naturfotograf. Hon tar ett begränsat antal gäster med på sina exklusiva resor till de viltrikaste platserna i världen. Hon har som mål att bygga en turism med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i hennes arbete är att se efter lokalbefolkningens välbefinnande då det är förutsättning till att bevara de hotade djuren och de områden de lever i.

Annelie har under flera år suttit i styrelsen för Svenska Ekoturismföreningen.
Den 6 mars 2001 mottog Annelie priset som Sveriges bästa ekoturistarrangör med motiveringen nedan

 

 

Motivering till Sveriges bästa ekoturistarrangör
NaturResor Annelie Utter har under en rad år etablerat sig som ett riktigt föregångsföretag vad gäller att utveckla en äkta, hjärtinnerlig och mycket miljömedveten natur- och kulturturism på en rad olika resmål i världen.På hennes resor möter man bygdens folk och natur på ett värdigt och naturligt sätt, och arrangemangen spetsas med kulinariska övningar i hög klass, med fina råvaror från trakten. - Hon ordnar Gör-go ekoturism helt enkelt! Staffan Widstrand
F

otografen

10022008-_FDL2260-960x720

Annelie Utter är prisbelönt naturfotograf  och är invald i Naturfotograferna/N. Hon fångar ögonblick i den vilda naturen som få människor får chansen att uppleva. Med en stor kunskap om djurens beteende och deras rörelsemönster fryser Annelie verkligheten och bilden lämnar en ofta en spegling av djurets personlighet och dess livsöde. Hennes engagemang i ekoturism och djurens förutsättningar färgar hennes bilder och ger fotografierna ytterligare en dimension och en närvaro som fastnar på betraktarens näthinna.

Som fotograf är hon också ansluten till bildbyrån Scanpix. Många av hennes bilder finns i Tjuvkil, då de inte hänger på någon annan utställning. Hon är också en flitigt anlitad föredragshållare och även då spelar hennes bilder en stor roll. Annelie har medverkat ett flertal gånger i TV och radio, bland annat i Mitt i Naturen, Leva Livet och Vetenskapsradion.

2013 blev Annelie den i världen som har flest betalande besök hos bergsgorillorna i Uganda mer än femtio gånger. Pssst, ser du något djur i bilden till vänster? Läs mer om Annelie Utter på vår pressida

 

 

 


Translate »
Intresseanmälan