fotoresor fotoresa safariresor

Rödpanda är två arter och inte en som man tidigare har trott rapporterar BBC.

Läs mer i artikeln här

 

Antalet bergsgorillor är nu uppe i 1068 djur!

 

Läs mer om vår Ugandaresa till Bergsgorillorna här

I gott sällskap blir Annelie utvald till Hon. Ambassadör i Nordiska Fotoklubben i minst sagt gott sällskap.

AMBASSADÖRERNA

Huvud Amb. Annika Dsign

Hon. Amb. Brutus Östling

Hon. Amb. Annelie Utter

Hon. Amb. Mats Andersson

Hon. Amb. Thomas Jågas

Hon. Amb. Peter Engman (Rep.Sverige)

Hon. Amb. Asgeir Westgård (Rep.Norge)

Hon. Amb. Claus Djervad (Rep.Danmark)

Västmanlands television och SVT var på plats när Annelie ställde ut på Naturfotografiska. Så här blev VT´s reportage.

Lodgerna vi bor på är mycket trevliga och har alla bekvämligheter. Du har alltid egen toa och dusch, varmvatten och fläkt. Lodgerna ligger intill parkgränsen och djuren finns alldeles runt husknuten. De tre lodgerna Jamtara, Bandhavgarh och Kanha Jungle Lodge samarbetar med organisationen Tiger Trust för att skydda den bengaliska tigern och dess livsmiljö.

Exklusiv och mycket smakfullt inredd tältcamp med stort ekotänk, byggd för att smälta in i naturen och belägen helt nära Pench nationalpark. Varje rum har privat dusch och toa. Utsikten mot skogen ger en alldeles särskild djungelstämning.

Berättarröst: Annelie Utter

Annelie Utter tipsar Mitt i Naturen hur man får en jaguar på film

När Mitt i Naturen ska få en jaguar på film så ringer man Annelie Utter. Annelie delade med sig av sina erfarenheter till TV-teamet och nu är resultatet här. Joakim Odelberg reser till Pantanal, denna magiska plats som finns med på Unescos världsarvslista. Här får han också närkontakt med både kajmaner och världens största gnagare, kapybaran.  Programledare: Joakim Odelberg och Linda Olofsson.

Ikväll! Mitt i Naturen om Pantanal, Brasilien. Jaguarer och Ozelotter.

Publicerat av Annelie Utter den 26 oktober 2017

På vår Fotoresa Pantanal –  jaguarernas land  väntar nära möten med jaguarer, jätteutter, kapybara, kajmaner, jättemyrslok, tapir, näsbjörn och vrålapor. Häng med!

 

Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret6 Jaguar – Det tredje största kattdjuret7 Jaguar – Det tredje största kattdjuret8 Jaguar – Det tredje största kattdjuret9 Jaguar – Det tredje största kattdjuret10 Jaguar – Det tredje största kattdjuret11 Jaguar – Det tredje största kattdjuret Jaguar – Det tredje största kattdjuret13 Jaguar – Det tredje största kattdjuret14

 

Trädmyrslok

Trädmyrslokar lever bland annat i Pantanal som vi reser till på resan “Fotoresa Pantanal Jaguarernas land

 

 

Trädmyrslok

Trädmyrslok

Ozelot (Leopardus pardalis)

Ozelot (Leopardus pardalis) är ett kattdjur som lever bland annat i Pantanal som vi reser till på resan Fotoresa Pantanal Jaguarernas land

Vild Ozelot Sydamerika Pantanal

 

 

Vår första dag i pumaland! Vi såg en puma hona med två ljuvliga små ungar! Det kunde inte ha börjat bättre! … nästa dag blev också en riktig puma dag. På förmiddagen såg vi ytterligare en puma hona med tre lite större ungar. Dessa ljuvliga pumor betraktade vi Både för och eftermiddag. Som researrangör känner jag mig superglad och sover gott … och vetskapen om att vi har hela 7 nätter här i pumaland gör mig också mycket glad.

pumaland

Tack Margareta för bilden på mor och barn som hon fotade första eftermiddagen här i pumaland! Margareta har fotat av sin display i kameran med mobilen!

pumaspårare

Tack Margareta Dahlgren för bilden. Här är jag tillsammans med två av mina fyra pumaspårare. Dessa två chilenskor Dania och Javiera är otroligt duktiga på att hitta pumor.

Translate »
Intresseanmälan