fotoresor fotoresa safariresor

Jaguarsafari i Pantanal. Bilder och text av Mats Brynolf

Jaguarsafari i Pantanal. Bilder och text av Mats Brynolf

Mats Brynolf
Mats har rest med NaturResor och Annelie Utter på vår fotoresa till Pantanals jaguarer. Nu
 delar han med sig av sina texter och bilder från 2014 års jaguarsafari som gästredaktör. Mats har även rest med oss på tigersafari i Indien. Mats är från Växjö och det är en ära för oss på NaturResor att ha med en sådan kunnig och trevlig fotograf på våra resor.  Varsågod och ta del av bilderna från Mats jaguarsafri nedan och kommentera gärna! 

fotoresa Transpanthaneira road Pantanal Brasilien
Transpanthaneira road

En klassisk vy över våtmarken från den berömda Transpanthaneira road. Resan på den här 14mil långa grusvägen sätter sina spår på kroppen, men vyerna och allt man ser väger upp för den tuffa resan och vetskapen om att vi är på väg till Jaguarerna. Bilden är tagen Bilden är tagen med Nikon D4, 16-35/4 objektiv från ett skumpigt lastbilsflak när vi kör över en av alla 123 träbroar.

Fotoresa jaguar Piquiri floden

Jaguarsafari längs med Piquiri floden

Vi hade många tillfällen och fotografera Jaguaren längs med Piquiri floden och all dess bifloder. Det här är en bild där denna majestätiska katten tittar ut på oss åskådare. Det är en fantastisk känsla att få se världens tredje största kattdjur i sin rätta miljö. Den största utmaningen var värmen så det gäller och dricka mycket när man sitter och väntar på att något spännande ska hända. Bilden är tagen med Nikon D4, 500/4 objektiv och stativ med Gimble huvud från en liten båt.

rödvingad ara tagen på fotoresa med Annelie Utter

Rödvingad ara

Den rödvingade aran fick vi chans och fotografera på ett fantastiskt ställe utanför en mindre stad som heter Jardim vid ett sk. ”Sinkhole”. Vi stod på olika plattformar så vi hade de allra bästa möjligheterna och foto dessa vackra fåglar i flykt, men även närbilder när fåglarna satt i träden runt om Sinkhole. Vi åkte tillbaka 3 gånger till samma ställe vilket gjorde att vi fick alla möjligheter till bra bilder och olika ljusförhållanden. Bilden är tagen med Nikon D4, 500/4 objektiv och stativ med Gimble huvud.

sydlig tamandua mindre myrslok

Sydlig tamandua (mindre myrslok)

Vi hade alla hoppats och få se jättemyrsloken, men att få se en sydlig tamandua (mindre myrslok) på en av våra game drives var kanske höjdpunkten på hela resan. Vilket underbart djur! Vår guide gav oss tillåtelse och gå ur bilen så vi kunde komma närmare. Med vinden från rätt håll så lyckade vi komma rätt nära. Bilden är tagen med Nikon D4, 500/4 objektiv och enbensstativ.

Fotografera Cowboys Brasilien

Fotografera Cowboys Brasilien

Cowboys finns det gott om i Brasilien. Den här bilden är tagen på vår sista ranch som vi besökte som heter Aquape. Senare på kvällen hade vi även chans och fotografera cowboys som precis hade slagit upp läger för kvällen och skulle laga mat med kött, ris och bönor på gammalt vis ute i bushen. Bilden är tagen med Nikon D4, 500/4.

Klicka här för att läsa mer om vår fotoresa till Pantanal

Besök Mats hemsida på: http://www.mbrynolfphoto.com/

 1. Bengt Bjurström

  Hej Mats,

  Väldigt fina bilder, indeed!
  Jaguaren jätteläcker, liksom porträttet av Cowboyen.

  Fortsatt lycka med ditt fotograferande

  Bäst hälsningar
  Bengt

Translate »
Intresseanmälan